Lease
Bijtelling
vrij.nl

Gezocht: Lage Bijtelling auto's!

Geen subsidies

Helaas, op een gebruikte auto is geen subsidie meer verkrijgbaar, auto mag maximaal 6 maanden oud zijn of niet meer dan 6.000 kilometer hebben gereden. Wel heeft u het voordeel van lagere gebruikskosten, geen bijtelling en lagere investering i.v.m. de leeftijd van de auto en prijsverhogingen van bijvoorbeeld een nieuwe Tesla Model S.

BPM

Op deze auto's is géén of heel weinig BPM geheven waardoor deze veel duurder te produceren auto's niet heel erg veel duurder zijn dan vergelijkbare auto's die hogere verbruikskosten hebben.

Wegenbelasting

U betaalt géén wegenbelasting voor volledig elektrische auto's (Tesla Model S). Voor Plug-In Hybride auto's ontvangt u gegarandeerd tot 2020 50% korting op het wegenbelasting tarief, waardoor het bezit van deze auto's voordeliger is dan conventionele auto's.

Bijtelling

Omdat de CO2 uitstoot van deze auto's minder is dan 50 gram betaalt u, voor een auto met een registratie voor 31-12-2013, 60 maanden lang 0% bijtelling vanaf de eerste maand registratie. Voor 100% elektrische auto's, die in 2018 uit de 0% Bijtelling loopt, gaat u 4% bijtelling betalen over de gehele fiscale waarde! Hierdoor geniet u dus langer van een lagere bijtelling dan wanneer u een nieuwe 100% elektrische auto aanschaft.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Bookmark and Share