Lease
Bijtelling
vrij.nl

Gezocht: Lage Bijtelling auto's!

15-09-2017: Een Nissan LEAF erbij, is dat wat?Van de Nissan LEAF zijn er inmiddels ruim 280.000 verkocht. Op zich een mooi aantal, maar in vergelijking met brandstofauto's is dat aantal een druppel op een gloeiende plaat. Het kopen van een Nissan LEAF was en is kwestie van bewust groen autorijden met als extra beloning het financiële voordeel van lage bijtelling en lagere kosten qua gebruik. Maar wat als een tweedehands LEAF ook nog meer dan gemiddeld interessant is?


Het uiterlijk van de Nissan LEAF is geen allemanssmaak. Je vindt hem niet mooi, aardig of futuristisch. Wandel je het compartiment binnen dan zie je een ongewone mix van futuristische, moderne en doodgewone elementen. Maar je ziet ook hoe fantastisch compleet de auto is. En de enorme binnenruimte.

Een LEAF is anders dan anderen. Niet alleen omdat het een elektrische auto is. De techniek levert zero emission op, dát is wat telt. En dat je dan óók nog eens in een totaal stille auto rijdt, is mooi meegenomen, ook al is het natuurlijk wél weer bijzondere ervaring. Een ervaring overigens waar je snel aan went en daarna wil je nooit meer anders.

Is LEAF erbij, is dat wat?

Een Nissan LEAF rijden als zakelijke en/of gezinsauto is een mooie stap naar de toekomst die emissievrij moet worden. Daar kun je dus nu al een bijdrage aan leveren. Maar met een LEAF erbij, dus niet als eerste auto, doe je dat natuurlijk ook. De vraag is alleen: is dat wat?


Stel dat u op zoek bent naar een tweede auto. Gaat grotendeels in de stad of omgeving rijden, doorgaans met niet meer dan honderd kilometer op een dag, meestal veel minder. Is zo'n LEAF dan geschikt als tweede auto? Die vraag kunnen we niet nadrukkelijk genoeg beantwoorden met JA. Nou en of dus. Perfecte keuze, in de roos. Hoezo?

Niet lang geleden besloot iemand om een Nissan LEAF naast zijn Tesla te parkeren. Als tweede auto voor zijn vrouw. Bewust elektrisch rijden, bewust groen, bewust zero emission, dat was de gedachte. Een gebruikte LEAF bleek een goed besluit, juist omdat de auto ook in zijn tweede, derde of nog latere leven rijdt alsof de auto nieuw is. Die kwaliteit van de auto vind je ook weer terug in de bouw, de materialen, alles is degelijk tot op het bot. Qua exploitatie is het rijden in een gebruikte Nissan LEAF ook al meer dan interessant. Geen wegenbelasting is mooi meegenomen, maar de onderhoudskosten zijn ultralaag, niet te vergelijken met een brandstofauto. En meestal nog gratis snelladen bij FastNed door heel Nederland.

Zullen we eens om tafel gaan zitten? Groen rijden is elektrisch rijden. Nu meedoen met wat over enkele jaren volkomen normaal en gebruikelijk zal zijn. De wereld wordt er beter van. U bent welkom in Almere.