Lease
Bijtelling
vrij.nl

Gezocht: Lage Bijtelling auto's!

Al uw vragen aan LeaseBijtellingVrij.nl

Veel gestelde vragen

Waarom moet ik een auto van 2013 aanschaffen?

Omdat in 2014 de bijtelling voor deze type auto’s naar 4 & 7% is gegaan. 4% voor volledig elektrisch en 7% voor Hybride auto's met minder dan 50gram CO2 uitstoot.

Wat is het verschil tussen Full Operationele Lease & Financial Lease?

Full Operationele Lease (FOL) is een leaseconstructie waarbij de Leasemaatschappij eigenaar is van de auto en deze beschikbaar stelt aan u. Alle componenten zitten is het leasetarief o.a. rente, afschrijving, verzekering en onderhoud. Omdat de subsidies alleen interessant zijn als de auto op uw eigen bedrijfsnaam geregistreerd staat en is opgenomen in uw eigen boekhouding raden wij het af om een 50gr CO2 auto zonder bijtelling op basis van FOL te gaan rijden. Uw leasetarief is hierdoor onnodig hoog. Financial Lease (FL) is alleen het financieren van de auto eventueel voorzien van een slottermijn waardoor de maandbedragen lager zijn. Met een FL constructie geniet u maximaal van de subsidies voordelen. Daarnaast is de auto, na voldoen van alle maandbedragen en eventuele slottermijn van u. Wij adviseren om na de periode van 5 jaar, wanneer de bijtellingvrijstelling vervalt de auto naar privé te halen en hem beschikbaar te stellen aan uw bedrijf op basis van een kilometer vergoeding. Hierdoor heeft u wederom geen bijtelling.

Waarom gaat niet iedereen in zo’n auto rijden?

Dat zouden wij ook graag zien, echter zijn de 0% auto's voor bedrijven zijn erg onbekend en dat deze 0% overdraagbaar is al helemaal. Misschien wilt u ons aanbevelen via Facebook, LinkedIn en/of Twitter.

Ik rij meer dan 50.000 km per jaar, is het dan wel interessant?

Geen enkel probleem, veel van onze klanten rijden zelfs meer kilometers per jaar met een Tesla Model S, volledig elektrisch. Door de lage gebruikskosten (geen wegenbelasting, geen brandstofkosten en lage onderhoudskosten) een zeer interessante auto.

Wat zijn de onderhoudskosten van Hybride auto?

De onderhoudskosten zullen veel lager zijn dan de kosten van conventionele auto’s. Omdat bij het afremmen de elektromotor wordt gebruikt voor het opladen van de accu’s, slijten uw remmen veel minder. Tevens wordt de verbrandingsmotor veel minder gebruikt omdat u de eerste kilometers op de accu’s rijdt.

Hoe lang gaat het accupakket mee?

Dit hangt af van het gebruik. Dagelijks opladen en niet te zwaar belasten verlengt de levensduur. De meeste fabrikanten hebben een uitgebreidere garantie voor de accu’s. Bij Tesla geeft men zelfs 8 jaar garantie op de accu en aandrijflijn.

Waarom moet ik bij mijn eigen leasemaatschappij wel aanbetalen?

Omdat onze financiële instellingen anders werken dan 'gewone' banken of leasemaatschappijen, zij zien de auto als waarde object waardoor het risico afneemt. Mocht u niet meer kunnen betalen weten leasemaatschappijen ons ook te vinden om tegen een marktconforme prijs uw auto te verkopen.

Wat is het verschil tussen de Chevrolet Volt en Opel Ampera?

Technisch gezien is er geen verschil.

Ik werk bij een groot bedrijf en heb een autoregeling maar deze auto’s staan er niet bij?

Dat kan een aantal oorzaken hebben maar de belangrijkste is dat u waarschijnlijk een regeling heeft op basis van Full Operationele Lease met een investeringsbeperking. Als uw directie toestemming geeft, maken wij graag een offerte en laten zien dat de kosten veel lager zijn dan vergelijkbare auto’s

Moet ik thuis ook een laadpaal hebben?

Wij adviseren dat wel te doen omdat u met een standaard stopcontact het gevaar loopt dat deze wordt overbelast. Tevens wordt de laadtijd veel korter als u gebruik maakt van een laadpaal. Informatie over laadpalen kunt u bij ons krijgen. Voor een Tesla volstaat een 380volt stopcontact.

Ik lees wel eens dat in de praktijk deze auto helemaal niet zo voordelig zijn?

Dat komt omdat berijders de hybride auto vaak niet of nauwelijks de accu’s opladen met het bijgeleverde snoer. Hierdoor wordt de brandstofmotor onnodig vaak gebruikt. De meeste Plug-In Hybride auto’s kunnen meer dan 50 km elektrisch rijden, dit blijkt in de praktijk 80% van de standaard ritten te zijn. De meeste brandstofkosten worden gemaakt met een koude motor en bij korte ritjes, door de elektromotor te gebruiken worden deze ritjes extreem voordelig.

Waarom zijn deze auto’s veel groter dan de 14% bijtellingsauto’s?

Omdat ze minder dan 50gr CO2 uitstoten worden deze auto’s door onze overheid zwaar gesubsidieerd. De kosten van deze auto’s zijn veel lager dan vergelijkbare auto’s en in veel gevallen zelfs ook lager dan een 14% bijtelling auto.

Ik ben starter, kan ik dan ook leasen?

Onze financiële instellingen kijken graag naar uw situatie en zullen met een voorstel komen dat u toch zo’n auto kunt rijden.

Ik heb de afgelopen jaren geen winst gemaakt, kan ik dan toch leasen?

Wij kijken graag naar uw bedrijfssituatie neem hiervoor contact met ons op.

Ik wil een Nissan Leaf leasen doen jullie dat ook?

Wij kunnen elk voertuig financieren.

Naast een Volvo V60 Hybrid wil ik ook een bestelauto leasen, doen jullie dat ook?

Wij kunnen elk voertuig voorzien van een financial lease overeenkomst, stuurt u ons de offerte dan maken wij een calculatie voor u.

Ik heb een caravan, nu heb ik dacht ik dat elektrische auto’s deze niet konden trekken?

De Volvo V60 2.5 Diesel Plug-In Hybrid kan 1.800kg en de Mitshibushi Outlander 2.0 Benzine PHEV mag 1.500kg trekken. Deze auto’s hebben voorin een conventionele verbrandingsmotor liggen en achterin een accupakket.

Mijn vraag staat er niet bij?

Neem contact met ons op en wij zullen uw vraag beantwoorden.

Bookmark and Share